Geen wachttijd, direct lessen!

Hoog slagingspercentage

Les van een vaste rij-instructeur

Ruim 30 jaar ervaring

Motorrijles

Rijschool Mirian Knoop is een specialist op het gebied van Motor rijopleidingen. Al jarenlang is zij een begrip in Nijmegen e.o. Met al meer dan 23 jaar ervaring heeft zij al meer dan duizenden geslaagden bereikt.

Deze K.N.M.V. gediplomeerde rij-instructeurs hebben een grotere ambitie dan alleen iemand een rijbewijs te bezorgen. Hun doel is om de leerling tot een zelfstandige en vooral veilige verkeersdeelnemer op te leiden. Daardoor kun je optimaal genieten van je motorrijbewijs.

 

 

Onze motorinstructeurs
Onze motorinstructeurs zijn tweewielerspecialisten in hart en nieren. Met veel passie brengen zij hun kennis over. Jaarlijks worden zij bijgeschoold zodat hun kennis optimaal is. Deze instructeurs zullen je meer leren dan voor het examen nodig is. Kwaliteit en structuur zijn terug te vinden in hun lessen. Hoe beter je leert motorrijden, des te eerder je slaag. Kortom: goed voor jou portemonnee!

 

De lessen
De lessen worden altijd gevolgd op een volgmotor zodat de instructeur altijd goed zicht op jou heeft en ook een demo kan geven. De lessen worden gegeven op gloednieuwe Yamaha MT 07  uitgevoerd met ABS. Zowel in de lichte klasse als in de zwaardere klasse. Ook de kleinere motorrijder kan hier goed op rijden.

 

Eigen oefenterrein
Wij beschikken over een eigen afgesloten oefenterrein, zodat de oefeningen voor de voertuigbeheersing niet op de openbare weg of parkeerplaatsen plaats vinden. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal rijlessen en tevens in de kwaliteit. Helmen, motorkleding en handschoenen stellen wij gratis ter beschikking.

Bij Rijschool Mirian Knoop heeft u de mogelijkheid om op lichte en zware motoren te rijden. Let op vanaf januari 2014 gelden er nieuwe motorrijbewijzen vanuit de EU. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën, te weten A1, A2 en A.

Categorie A1;
Categorie A1 is voor de lichte motor en kan behaald worden vanaf 18 jaar. Je moet zowel theorie(ATH)- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit voertuigbeheersing(AVB A1) en verkeersdeelneming(AVD A1).

Categorie A2;

Per 31 december 2013 mag je voor je rechtstreekse rijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald, of het autorijbewijs hebben. Als je het theorie-examen(ATH) voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A2) en praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A2) doen.
Minimaal 2 jaar na het verkrijgen van je A2-rijbewijs mag je het A-rijbewijs voor de zware motor (onbeperkt vermogen) halen. Je hoeft dan alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) te doen.

Code 80

Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Wèl moet je een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.

Categorie A;

Vanaf 24 jaar kun je ook rechtstreeks het rijbewijs A halen. Je moet dan een theorie-examen(ATH), een praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A) en een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) halen.

button-proefles
button-contact
=